Costa Brava Cup 2015

For fire hold fra Ry Fodbold blev efterårsferien brugt under de spanske himmelstrøg; nemlig med deltagelse i Costa Brava Cup, hvor omtrent 270 hold var samlet. Det er femte gang, at Ry deltager, og ligesom i de tidligere år har spillerne i de foregående måneder på forskellig vis arbejdet på at kunne finansiere turen, ligesom klubben har ydet et flot tilskud. Derudover har flere lokale sponsorer velvilligt været med til at turen kunne lade sig gøre: Kvickly Ry, Søhøjlandets Bolsjer, OK og Textil Print. 

Højt opstemte efter en hyggelig bustur derned, var humøret og forventningerne helt i top hos de ca. 50 spillere, hvilket er flere end nogensinde før. Resultatmæssigt var turneringen en succes, idet alle hold nåede frem til knock-out kampene på finale dagen, og alle hold hjembragte pokaler.

Bedst gik det for seniordamerne, som hjemtog guldet med en total målscore på 17-1 mod hold fra Italien, Belgien og Spanien. I finalen var der aldrig tvivl om sejren, hvor pigerne vandt suverænt med 3-0 over belgierne. Holdet var kommet i en lille pulje med blot 4 hold, så programmet var ikke spækket med kampe. Til gengæld var stemningen i puljen rigtig god, og der blev både udvekslet trøjer og taget fællesbilleder.

Knap så internationalt var det for 7-mands dameholdet, som alene mødte danske hold. Efter en god indsats og flere flotte sejre undervejs, blev holdet slået i semifinalen, og efter endnu en spændende kamp, sluttede holdet på 4. pladsen efter et ærgerligt nederlag i straffesparkskonkurrence til et hold, som de havde slået tidligere i turneringen.

U16-pigerne spillede ligeledes internationale kampe mod hold fra Sverige og Tyskland, og leverede gode indsatser samt fine resultater hele turneringen igennem. Men med tre spillere på bænken pga. skader og flere småskader i truppen, måtte de strække våben i semifinalens lokalopgør mod de senere vindere fra Kjellerup, som de ellers havde slået 5-0 i indledende runde. Pigerne rejste sig dog på flotteste vis i kampen om 3. pladsen med en sejr på 2-0, så de kunne tage hjem med fortjent bronze. 

Efter flotte puljesejre i både indledende runde og i mellemrunden, med bl.a. en fortjent sejr over de senere svenske guldvindere, havde selvtilliden for alvor indfundet sig hos U16-drengene. Desværre kunne de ikke stå distancen i semifinalen, som blev et sandt drama, hvor modstanderne udlignede til 2-2 på kampens allersidste spark. I straffesparkskonkurrencen måtte begge hold igennem hele 15 spark hver(!), før Ry trak det korteste strå. Forståeligt nok var drengene helt nede over dette, og de måtte tage til takke med 4. pladsen efter endnu en straffesparksgyser mod et hold, som de tidligere havde slået.

Naturligvis var der også plads til andet end fodbold på turen. Når der ikke var kampe på programmet, blev der råhygget på værelserne, ligesom der også var tid til at bade i pool og hav samt promenere langs det azurblå middelhav. Flere hold var i Barcelona for at opleve metropolens pulserende liv, se håndbold på højeste niveau, få et kulturelt løft ved La Sagrada Familia, shoppe løs på Ramblaen og besøge stjernernes legeplads; Nou Camp.

Det var en uforglemmelig oplevelse for alle deltagere, som hermed videresender en stor tak til alle, der har støttet op om projektet.